De Brouwerij


Na jaren als hobbybrouwer actief te zijn geweest heb ik op donderdag 3 oktober 2018 Brouwerij Voorschoten opgericht. Nadat ik in de zomer van 2018 vanuit Den Haag naar Voorschoten was verhuisd kwam ik na een bezoek aan de lokale slijter tot de ontdekking dat het mooie Voorschoten geen eigen bier had. Na enig speurwerk kwam ik zelfs tot de conclusie dat er nog nooit een brouwerij in Voorschoten had gezeten.

Niet dat er geen bier werd gedronken vroeger in Voorschoten, maar dit werd via de Vliet aangevoerd vanuit omliggende steden als Leiden, Delft en Rotterdam. Dit werd opgeslagen in de biersteeckereije aan de Molenlaan 5 en vervolgens verspreid in het dorp.

Met deze kennis vond ik het extra leuk om Voorschoten hun eerste eigen bier te schenken, letterlijk en figuurlijk. Na wat testbrouwsels in huis werd al snel besloten dat de Tripel het eerste bier van Voorschoten moest worden.

Na de zeer goed ontvangen Tripel had ik de smaak goed te pakken en was duidelijk dat er een behoefte was aan een eigen bier in Voorschoten.

Ik hoop nog jaren Voorschoten te voorzien van lekkere bieren!