Lokaal betrokken

Brouwerij Voorschoten heeft als doel lokaal en regionaal betrokken te zijn en steunt graag, of draagt graag bij aan lokale initiatieven. DIt kan zijn door sponsoring, het beschikbaar stellen van prijzen of samenwerking. Sinds de oprichting heeft Brouwerij Voorschoten al veel lokale samenwerkingen gedaan, of bijgedragen aan evenementen. Hieronder een korte samenvatting;

Sponsor Forescate H1

Voor het seizoen 2020-2021 sponsort Brouwerij Voorschoten Forescate H1. Vanwege Covid was het lastig sponsoren te vinden en wij sprongen graag bij met een kleine bijdrage om het team te steunen! En wij hebben er weer een paar fans bij!

www.mhcforescate.nl


Rennen voor Kika

In 2019 ben ik in contact gekomen met bierliefhebber en hardloper Maurice van den Heuvel welke regelmatig Marathons loopt voor Stichting Kika./ Hiermee haalt hij geld op voor deze stichting welke strijd tegen kinderkanker. Als zelf ook zijnde hardloper hoefde ik hier niet lang over na te denken om ook Maurice te sponsoren. Zelf ook bijdragen?

www.runforkikamarathon.nl

Gaan voor de baan (Voorschoten 97 Atletiek)

Al sinds 2017 is men bij Voorschoten '97 Atletiek bezig met het inzamelen van geld voor een nieuwe atletiekbaan. Hiervoor worden verschillende initiatieven ontplooit en draagt ook Brouwerij Voorschoten zijn steentje bij. Zo is elk jaar bijgedragen aan de rendierenloop met verschillende prijzen en zijn er enkele bedragen gedoneerd.

www.voorschoten 97.nlKey Town Tigers (ijshockey)

De Key Town Tigers zijn het oude senioren Ijshockeyteam van de Leiden Lions. In het team spelen spelers die al jaren aan de club zijn verbonden of leden die vroeger bij de junioren hebben gespeeld en weer terug zijn. De Tigers spelen in de 3e divisie.

Omdat dit team spelplezier en gezelligheid voorop heeft staan, gecombineerd met de wil om te winnen en op hoog niveau te presteren, is dit een perfecte match.

Daarom heeft Brouwerij Voorschoten besloten de Tijgers financieel bij te staan.


www.keytowntigers.nl

Tripel Kaas (Veursche Kaasboetiek)

Naast sponsoring werken we ook graag samen met lokale ondernemers. Zo heeft na het succes van het Voorschotens Tripel, de Veursche Kaasboetiek een echt kaas ontwikkelt met het Voorschotens Tripel daarin verwerkt.

Een uniek product met een mooie balans tussen het zachte van de kaas en de smaken van het bier. Zelf proeven, bezoek eens de Veursche Kaasboetiek.

https://de-veursche-kaasboetiek.business.site/Bierijs (Moments Ijssalon)

Bier en ijs, het klinkt als een gekke combinatie. Toch zijn Brouwerij Voorschoten en Moments ijssalon de uitdaging aangegaan. Op basis van de Tripel en het Blond bier zijn twee ijssoorten gedraaid. En deze vielen ook nog eens erg goed in de smaak. Helaas niet helemaal geschikt voor de verkoop ivm de alcohol, maar wel gegarandeerd een succes op bierfestivals!

http://momentsijs.nl/

Stoofpotje (Slagerij van Eijk)

Slagerijk van Eijk houd van lokale producten. Zo hebben ze niet alleen hun eigen vee, maar gebruiken ze ook graag producten uit de omgeving. Om dus een stoofschotel met een lokaal bier te maken was een één-tweetje. Uiteindelijk is het een heerlijke winterse stoofschotel geworden. Benieuwd geworden. Kijk voor het recept op de website van Slagerij van Eijk.

www.slagerijkaadvaneijk.nlHortus Conclusus Herbacea (kruidentuin)

Bij Kasteel Duivenvoorde is een prachtige kruidentuin welke door vrijwillgers wordt onderhouden. Hierin groeien de mooiste en lekkerste kruiden. Zonde om dit niet te gebruiken voor een smaakvol bier. Na een zomer proeven en testen een aantal kruiden geselecteerd die samen een mooie smaak vormden en hiermee het Voorschotens Winterbier gebrouwen.

Voor de website klik hier;

Beer Geeks Beat ALS Collab

Meegebrouwen aan de Mega collab die meer dan € 100.000 heeft opgehaald in de strijd tegen de spierziekte ALS.

www.beergeeksbeatals.nl


Nog meer betrokken

Naast alles bovenstaande initiatieven zijn er nog meer zaken waaraan Brouwerij Voorschoten heeft meegeholpen;