Voorschotens Tripel (core range)

Het eerste bier van brouwerij Voorschoten. Nu al een klassieker. Geen traditionele Belgische Tripel, maar wel een met karakter. Door het gebruik van iets meer caramout een mooi amber tot oranje kleur welke het bier een volmoutige body geeft. Een lekker zoetje welke de tripel hoor te hebben met een overgang naar een stevige kruidigheid van de gebruikte hop. De gebruikte sinaasappelschil zorgt voor een mooie afdronk.

Mouten: Pilsmout, Caramout.

Hop: Challenger. Pilgrim

Alcohol 8,4%

Voorschotens Blond (core range)

Dit bier is nadat de hobby uit de hand liep gebrouwen speciaal om mijn vrouw tevreden te stellen. Na de lancering van tripel begon de brouwerij aardig wat tijd op te eisen. Omdat mijn vrouw erg van blond bier houdt, en we samen op reis waren geweest in Nieuw Zeeland kwam het idee om single-hop blond met Nieuw Zeelandse hop te ontwikkelen met het Voorschotens Blond als resultaat. Een heerlijk frissen doordrinker met een fijne kruidigheid.


Mouten: Pils, Pale Ale, Tarwe, Cara
Hop: Pacific Jade
Toevoegingen; Citroenschil, Jeneverbes
Alcohol: 6,5%

Voorschotens Quadrupel (core range)


Het Voorschotens Quadrupel is een stevige jongen. Een zwaar bier dat verradelijk makkelijk wegdrinkt. Origineel gebrouwen voor de koudere dagen, maar eigenlijk het hele jaar door van te genieten.

Een vol aromatisch bier met een robijnrode tot zwarte kleur. Een verwarmende body met een een toets van gedroogd fruit.

Mouten: Gerstemout, Tarwemout
Hop: Saaz, Fuggle, East Kent Golding
Alcohol: 11%

Voorschotens Hoppy Weizen (limited edition)


Vier het voorjaar! Met deze heerlijke weizen kan je gaan genieten van het mooie weer. Of dat nu in de tuin of op het terras is. Fris, bitter, zoet alles komt voorbij in deze klassieker met een twist.

Een weizen met een extra pluk hopbellen erbij. De Mandarin Bavaria hop geeft zoete tonen van mandarijn en frisse citrustonen.


Mouten: Tarwemout, Havermout, Gerstemout
Hop: Challenger, Mandarin Bavaria
Alcohol: 5,5%

Voorschotens Winterslaapje (limited edition, uit assortiment)
Vlak voor de winter van 2019 is een deel van het Winterbier weggelegd op whiskyvaten van de Ben Nevis distilleerderij, waar eerst 10 jaar een peated whisky op heeft gerijpt. Na een slaapje van 7 maanden heeft het vat een extra diepgang aan het bier gegeven. Nu is het tijd om er van te gaan genieten!

Een vol aromatisch bier met een robijnrode tot zwarte kleur. Een verwarmende body met een kruidige neus en een peated toets van het whiskyvat.

Mouten: Gerstemout, Tarwemout
Hop: Saaz, Fuggle, East Kent Golding
Bijz; 7 maanden op Ben Nevis Peated vat gerijpt
Alcohol: 10%

Voorschotens Pale Ale (seizoensbier, uit assortiment)

Pale Ale

Voorschotens Coffee Porter (special, uit assoritment)

Coffee Porter

Voorschotens Winterbier 2019 (seizoensbier, uit assortiment)

Winterbier